رایزنی با مجلس برای کاهش مهریه تا ۱۱۰ سکه

رایزنی با مجلس برای کاهش مهریه تا ۱۱۰ سکه
به گزارش خبرنگار قضایی و انتظامی فارس، اسدالله جولایی امروز در سخنان پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران با اشاره به اینکه در تمام جوامع بشری دولت‌ها موظف به ایجاد امکانات لازم برای رفاه مادی و معنوی شهروندان خود هستند گفت: متاسفانه بعضی از افراد در جامعه دچار ناهنجاری یا هنجارشکنی می‌شوند که حکومت باید آنها را از بین مردم دور و در زندان محبوس کند تا جامعه در امان باشد.
وی ادامه داد: در همین موضوع تعدادی از افراد هستند به دلیل جرم غیر عمد هم اکنون در زندان‌ها به سر می‌برند این در شرایطی است که توانایی پرداخت دیه‌های در نظر گرفته شده را ندارند.
رئیس ستاد دیه کشور با اشاره به اینکه در یک حادثه رانندگی یک فرد مصدوم می‌شود یا فوت می‌کند گفت: بر اساس قانون مصوب بیمه شخص ثالث در سال ۱۳۴۰ باید به فرد آسیب دیده کمک می‌شد و کسی که آسیب رسان بود روانه زندان می‌شد. متاسفانه این قانون به مدت ۴۰ سال دارای نقص بود و با نقایصی به مرحله اجرا در می‌آمد تا اینکه این موضوع در حکومت اسلامی مورد بررسی قرار گرفت زیرا بسیاری از کسانی که در زندان هستند به دلیل دیه کارشان به این مرحله رسیده است.
لاجوردی گفت: به دلیل نواقص موجود در قانون مصوب ۱۳۴۰ به این موضوع توجه نشده بود که چه مخاطراتی خانواده فرد آسیب دیده را مورد تهدید قرار می‌دهد و چه معضلاتی برای فردی که سرپرستش به زندان رفته است به وجود خواهد آمد.
رئیس ستاد دیه کشور اذعان داشت: خوشبختانه با تلاش شهید لاجوردی رئیس وقت سازمان‌ زندان‌های کشور برای اولین بار در ماه رمضان سال ۱۳۶۹ اولین جشن گلریزان در اتاق بازرگانی ایران برای آزادی زندانیان جرایم غیر عمد برگزار شد. این در شرایطی یود که در آن زمان هنوز به طور رسمی مبلغ دیه مشخص نشده بود.
وی ادامه داد:‌ امروز مبلغ دیه در ماه‌های عادی ۹۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و در ماه‌های حرام ۱۲۶ میلیون تومان است که اگر فرد دچار عوارض نخاعی، مغزی، نابینایی یا معلولیت شود باید ۵ تا ۶ دیه به فرد آسیب دیده پرداخت شود.
جولایی با اشاره به تشکیل ستاد دیه در کشور گفت: هم اکنون از طریق این ستاد پول به دست آسیب دیده و طلبکار شکات می‌رسد و زندانی از زندان آزاد می‌شود.
وی با اعلام این خبر که از سال ۶۹ تا کنون بیش از ۶۰ هزار زندانی جرایم غیر عمد با کمک مردم و رضایت اولیای دم از زندان آزاد شده‌اند گفت: حضرت امام (ره) فرمودند که عبور از چراغ سرخ حرام است. حال چرا یک فرد نمازگزار بدون گواهینامه رانندگی می‌کند،‌سبقت غیر مجاز می‌گیرد و جان خود و دیگران را مورد تهدید قرار می‌دهد.
جولایی ادامه داد: نمازگزار نباید مهریه‌ای را در زمان ازدواج تعیین کند که زمینه ساز روانه شدن وی به زندان یا ایجاد فرزندان طلاق شود. مهریه‌های نجومی بی‌پایه است و به هیچ وجه نمی‌تـواند تامین کننده سلامت خانواده باشد.
رئیس ستاد دیه کشور اظهار داشت: با وجود اینکه تا امروز حمایت‌ها از زندانیان روندی صعودی را طی کرده است اما با این وجود آسیب‌های بسیاری در انتظار خانواده افراد زندانی است که نمونه‌های عینی بسیاری از آنها وجود دارد. متاسفانه برخی از افراد بدون هیچ پشتوانه‌ای اقدام به دریافت دسته چک می‌کنند و در آخر کار مجبور به دریافت ربا می‌شوند. رباخوار آنها را به زندان می‌اندازد و بعد به سراغ خانواده آنها می‌روند.
وی به مرگ ۸۰۰ هزار انسان، روانه شدن ۹ میلیون آسیب دیده به بیمارستان‌ها و ورود ۴۶۰ هزار نفر به زندان‌ها بر اثر عدم رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی طی ۵۰ سال گذشته اشاره کرد و گفت: طی دو سال گذشته قانون بیمه شخص ثالث اصلاح شده است و باعث شده تا روند ورود افراد به زندان سیری نزولی پیدا کند به نحوی که قبل از اصلاح این قانون ماهانه ۵۷ نفر وارد زندان می‌شدند این در شرایطی است که پس از اصلاح قانون تعداد ورود افراد به زندان به ۲ نفر در ماه رسیده است.
جولایی به آمار تکان دهنده وجود ۲۰ هزار نفر در زندان‌های کشور به دلیل عدم توانایی در پرداخت دیه خبر داد و گفت:‌با تلاش کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی به دنبال کاهش سقف مهریه از ۱۱۰ سکه هستیم.
وی خاطر نشان کرد: ‌با تلاش‌های صورت گرفته سال گذشته ۱۲ هزار و ۸۳۰ نفر با کمک مردم از زندان‌ها آزاد شدند و ۵۲ درصد از زندانیان با گذشت شکات طعم آزادی را چشیدند.
جولایی ادامه داد: هم اکنون بیش از ۱۱ هزار نفر در زندان‌های کشور منتظر کمک مردم برای آزادی هستند. ما امیدواریم روزی برسد که دیگر هیچ زندانی به دلیل جرایم غیر عمد اسیر نشود.
منبع:خبرگزاری فارس ۷/۵/۹۱