گفتگوی اجتماعی دوازدهم با عنوان سلامت اجتماعی وضرورت آن در جامعه برگزار شد

نشست گفتگوی اجتماعی دوازدهم امروز سه شنبه سه مردماه ۹۶ در بهزیستی استان تهران برگزار شد.

نشست گفتگوی اجتماعی با موضوع “سلامت اجتماعی و ضرورت آن در جامعه” با همکاری انجمن مددکاران اجتماعی ایران و بهزیستی استان تهران برگزار شد.

در ابتدای این نشست حسن موسوی چلک رئیس انجمن و دبیر نشست، ضمن خیرمقدم و با بیان اینکه سلامت اجتماعی یکی از مؤلفه‌های موثر در جامعه است، افزود: سلامت اجتماعی گاهی جسمی، روانی و اجتماعی است اما از هر زاویه‌ای که به آن نگاه شود باید در جامعه فراگیر شود.

وی ادامه داد: در بهزیستی نگاه ما فراتر از یک نگاه تک بعدی است و مرز گذاشتن در مسائل اجتماعی درست نیست. زمانی می‌توانیم بگوییم سلامت اجتماعی ایجاد شده که مردم رضایت بیشتری داشته و احساس کنند آسیب‌ها کمتر شده است و غفلت از این موضوع هزینه‌های زیادی برای کشور خواهد داشت.

موسوی گفت: وجود ۱۵ میلیون پرونده قضایی و اینکه خشونت خانوادگی رتبه دوم و سوم را در پرونده‌های قضایی دارد و اگر ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار معتاد در کشور داریم نشان‌دهنده این است که سلامت اجتماعی دچار اخلال شده و باید برای آن هزینه کنیم.

موسوی گفت: فقر دانش بومی در حوزه سلامت اجتماعی بسیار عمیق شده است و اگر در بسیاری از مسائل ورود نکردیم چون شناختی از ظرفیت آن نداشته‌ایم.

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران ادامه داد: نیاز است که به صورت مستمر سلامت اجتماعی سنجیده شود که متاسفانه در حوزه اجتماعی این خلاء وجود دارد.

در ادامه، دکتر اصغر باقری، مدیرکل بهزیستی استان تهران با خیر مقدم به مهمانان این همایش، ابراز امیدواری کرد که نگاه سلامت اجتماع مدار باید در جامعه تقویت شود.

وی گفت: بیشتر مردم ریشه آسیب های اجتماعی را فقر می دانند اما این یک نگاه پایه و سطحی است و علت همه آسیب ها نیست آنچه خطرناک تر است سوء تدبیر و بدون برنامه پیش رفتن است.

وی ادامه داد: در کشورها از طریق سلامت جسم به سمت سلامت روان، اجتماع و معنوی رفته اند که این همان تدبیر و نگاهی دوراندیشانه است و داشتن یک نگاه نرم افزاری در این حوزه از ضروریات است.
مدیر کل بهزیستی استان تهران گفت: امروز بهزیستی نگاه سلامت اجتماع مدار دارد و اقشار آسیب پذیر که شامل کودکان، معلولان، زنان و سالمندان می شود، با همین نگاه می بیند و به نظر می رسد این افراد باید در جایی باشند که از آنان حفاظت شود.

وی گفت: سلامت اجتماعی باید کمک کند تا روان سازی اتفاق افتد و کسانی که از نظر بضاعت جسمی، روانی و ذهنی نتوانسته اند یا از نظر ژنتیکی به این شرایط گرفتار شده اند به وضع مطلوبی برسند.

باقری افزود: باید برنامه ها طوری اجرا شود که برای دسترسی این افراد به فرصت ها مانعی نباشد و این سلامت اجتماعی است که مسیر را برای افرادی که پارتی و قدرت ندارند و یا ناتوان هستند فراهم می کند تا بدون خجالت زدگی در جامعه حاضر شوند.

وی گفت: این کار سختی است و مردم باید کمک کنند تا یک نگاه عمومی جدیدی ایجاد شود این مسیر راهی طولانی و سخت است، موضوع هم بسیار حساس بوده و اکنون مسئولیت اجتماعی در کشور ما نزدیک به کمرنگ شدن است.

مدیرکل بهزیستی استان تهران افزود: باید کمک کرد تا نگاه مردم تغییر کند اکنون معلولیت ناتوانی نیست بلکه محدودیت است و این سلامت اجتماعی است که سدها را برمی دارد و نگاه جامعه را بهتر می کند.

در ادامه این نشست، حجت الاسلام مازنی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و مدیرکل سابق مددکاری بنیاد شهید و امور ایثارگران و اردشیر گراوند، پژوهشگر اجتماعی و مدیر موسسه بین المللی داده پردازی نقش کلیک به بیان نکاتی درباره سلامت اجتماعی در ایران پرداختند.

در بخش اصلی مراسم هم پنل تخصصی با موضوع “سلامت اجتماعی و ضرورت آن در جامعه” با حضور دکتر براتی سده از بهزیستی کشور، دکتر رفاهی از معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه، دکتر کمالی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران و دارنده نشان ملی سلامت اجتماعی، مهدی سروی همپا، عضو هیات مدیره انجمن مددکاران اجتماعی ایران، دکتر حمیدی فر، مدیرکل مددکاری و مشاوره ناجا

و مهدی فلاحی مدیرکلینیک مددکاری اجتماعی پونا برگزار شد.

 

این برنامه از ساعت ۹ تا حدود ۱۲ صبح در سالن اجتماعات بهزیستی تهران برگزار گردید.