۲۰ درصد ازدواج‌ها از طریق فضای مجازی است

فضای مجازی
فضای مجازی

معاون اجتماعی بهزیستی گیلان گفت: ۲۰ درصد متقاضیان از طریق آشنایی در فضای مجازی ازدواج می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، فرحناز نوبخت‌راد عصر امروز در جلسه کارگروه اجتماعی، فرهنگی و خانواده گیلان با اشاره به موضوع شکاف نسل‌ها اظهار کرد: تعریفی به لحاظ کمی و کیفی برای موضوع مذکور نمی‌توان پیدا کرد و پژوهشی در این‌باره انجام نشده است.

وی به موضوع روش همسرگزینی در جامعه اشاره کرد و افزود: ۲۰ درصد متقاضیان از طریق آشنایی در فضای مجازی ازدواج می‌کنند و این امر نشان‌دهنده وجود شکاف نسلی است.

نوبخت‌راد، خواستار آموزش خانواده‌ها به منظور استفاده از فناوری‌های روز شد و بیان کرد: کودکان توانایی بسیار خوبی در استفاده از رایانه و فضای مجازی دارند اما پدر و مادرها به ویژه در روستاها از آموزش و سواد مناسب یا فرهنگ عمومی درباره اینترنت و رایانه برخوردار نیستند.

معاون اجتماعی بهزیستی گیلان، دوگانگی و دوزبانه شدن فرزندان و والدین را سبب ایجاد شکاف نسلی خواند و تصریح کرد: شکاف نسلی به صورت گسترده بین خانواده‌ها شکل می‌گیرد اما توضیح مناسبی برای این موضوع پیدا نشده است.

وی بر برگزاری دوره‌های آموزشی برای والدین به منظور آشنایی با قوانین جدید عصر حاضر تاکید کرد و گفت: والدین باید همدلی بیشتری با فرزندان پیدا کنند.

نوبخت‌راد، آموزش مهارت‌های زندگی، استفاده از رایانه و مفاهیم جدید برای خانواده‌ها به ویژه در روستاها را حائز اهمیت دانست و عنوان کرد: تحمل و مدارای والدین باید افزایش پیدا کرده و پدر و مادرها تعامل بیشتری با فرزندان داشته باشند.

معاون اجتماعی بهزیستی گیلان با بیان اینکه والدین باید صبر و حوصله بیشتری نسبت به فرزندان داشته باشند، یادآور شد: برنامه‌های مشترک بین والدین و فرزندان باید انجام شود و رفتن به ورزشگاه‌ها، سفر و اردوها به صورت خانوادگی باشد و این موجب کاهش شکاف نسل‌ها می‌شود.

وی، بررسی شکاف بین نسل‌ها از طریق مرکز آسیب‌های اجتماعی بهزیستی را امکانپذیر خواند و اظهار کرد: خانواده‌ها در جوامع سنتی به صورت پدرسالار و مردسالار اداره می‌شدند اما با صنعتی شدن و پیچیدگی‌های اجتماعی این موضوع به طرف خانواده‌های مسئولیت‌پذیر گرایش پیدا کرده است.

نوبخت‌راد، فرآیند طلاق در خانواده‌ها را از موضوع‌های مسئله‌ساز توصیف کرد و اذعان داشت: خانواده‌هایی که تنها پدر یا مادر در آن حضور دارند و خانواده‌های تک‌فرزند از بیشترین آسیب برخوردار هستند و احساس کمبود می‌کنند.

معاون اجتماعی بهزیستی گیلان با اشاره به خانواده‌های فرزندسالار، تصریح کرد: والدین به دلیل اینکه در خانواده حضور ندارند به فرزند توجه بسیاری می‌کنند و فرزندان در این خانواده‌ها لوس و نونور شده و بدون توانمندی لازم وارد جامعه می‌شوند.

وی بر حفظ انسجام و تحکیم خانواده تاکید کرد و گفت: قدرت حتی اگر به صورت مادر، فرزند یا پدرسالار باشد مهم نیست بلکه تحکیم خانواده اهمیت دارد و حضور پدر و مادر در خانواده ضرورت است.

نوبخت‌راد با بیان اینکه در خانواده‌هایی که یک نفر اختیار را در دست می‌گیرد خانواده ناقص و ازهم‌ گسیخته است، یادآور شد: خانواده‌های مذکور نمی‌توانند فرزندان سالمی را تربیت کنند.

معاون اجتماعی بهزیستی گیلان در پایان یادآور شد: پدر و مادر به‌تنهایی نمی‌توانند بار تربیت فرزند را به دوش بکشند و اگر فرزند در این خانواده رشد پیدا کند بازهم دچار تناقض‌هایی می‌شود.

منبع: خبرگزاری فارس