دغدغه های دختران وپسران مجرد

زندگی مجردی و استمرار تجرد در هر جامعهای میتواند تبعات و پیامدهای منفی بر جای بگذارد. یکی از این پیامدهای منفی به این خاطر است که یک برنامهریزی جدی برای اوقات فراغت جوانان وجود ندارد که میتواند یکی از عوامل مهم درگیری با آسیبهای اجتماعی باشد.
از انواع آسیبهای پیش روی افراد مجرد میتوان به گرایش به مصرف مواد مخدر و روانگردان که معمولاً از سیگار شروع میشود، اشاره کرد. همچنین افزایش تجرد و استمرار تنهایی میتواند زمینهای برای گرایش به انحرافات اخلاقی باشد. اما بخش مهم دیگری که در این حوزه میتوان به آن اشاره کرد، تأخیر در سن ازدواج یا بالا رفتن میانگین سن ازدواج است چرا که افراد مجرد همان طور که در فرهنگ عامیانه نیز گفته میشود از مسئولیتپذیری کمتری نسبت به افراد متأهل برخوردارند. در واقع عدم مسئولیتپذیری در قبال خانواده و دیگران میتواند یکی دیگر از پیامدهای اجتماعی تجرد باشد البته این مشمول همه افراد مجرد نیست.
ضمناً اگر افراد مجرد، بیکار نیز باشند، مسائل در این موضوع حادتر میشود به طوری که حتی استمرار بیکاری میتواند زمینه فشارهای روانی را در افراد افزایش دهد لذا زندگی مجردی و بالا رفتن فراوانی افراد مجرد در جامعهای که در آن برای جوانان برنامهریزی نشود، عوارض منفی و ناگواری را میتواند به دنبال داشته باشد.
توجه داشته باشیم؛ هر دو دختر و پسر در صورت استمرار تجرد در معرض حوادث مختلفی هستند اما طبیعتاً پسران به دلیل این که از آزادی عمل بیشتری برخوردارند معمولاً خطرات آنها را بیشتر تهدید میکند.
مزاحمتهای خیابانی، قرار گرفتن در کنار باندهای هنجارشکن، شرکت در پارتیها و مصرف مشروبات الکلی در این پارتیها و جشنهای مختلط که همگی مثل زنجیر به هم وصل میشوند، از جمله خطراتی است که برخی از پسران مجرد را تهدید میکند.
اما چرا برخی از افراد به زندگی مجردی روی میآورند و از تشکیل زندگی مشترک دوری میکنند؟
یکی از علتهای این مسئله را باید در عدم اطمینان آنان از آینده جستوجو کرد. زیرا افراد به خاطر شرایط اقتصادی و اجتماعی حاکم بر جامعه نوعی ترس از آینده دارند و شرایط را برای ازدواج مناسب نمیبینند، بنابراین از این که بخواهند مسئولیت فرد دیگری را بر عهده بگیرند، فرار میکنند و به نوعی مسئولیتگریز میشوند. زیرا ازدواج نوعی پذیرش نقش جدید است و پذیرش این نقش بستر اقتصادی مناسب و باور ذهنی میخواهد. در واقع دغدغههای ذهنی و اطمینان نداشتن نسبت به آینده از عوامل اصلی بالا رفتن سن ازدواج است. به طوری که حتی افرادی که دارای موقعیت شغلی مناسبی هستند به خاطر نگرانی از آینده و احساس عدم امنیت از آینده به سمت زندگی مجردی روی میآورند.
سید حسن موسوی چلک، رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران
روزنامه ایران
شماره خبر : ۱۱۸۳۲۳ تاریخ خبر : ۱۳۹۱/۸/۱۷ ساعت خبر : ۱۳ : ۳۶