موسوی چلک: وقف را متناسب با زیست بوم منطقه جهت دهیم

نشست تخصصی وقف و مسئولیت اجتماعی،‌ از سلسله نشست های علمی رسانه‌ای هفته وقف، امروز ۱۰ مهرماه با حضور رضا معممی مقدم؛ مدیرکل اجتماعی و مشارکتها سازمان اوقاف و امورخیریه، دکتر مصطفی جانقلی؛ آسیب شناس اجتماعی و مدرس مهارت‌های زندگی اجتماعی، موسس انجمن همیاران سبز، دکتر مصطفی راستینه؛ مدیر بنیاد پیشگیری از آسیب های اجتماعی، دکتر سیدحسن موسوی چلک؛ استاد دانشگاه، رئیس انجمن مددکاران اجتماعی و جمعی از مسئولان سازمان اوقاف در محل این سازمان برگزار شد. 
دکتر موسوی چلک با اشاره به کارکردهای وقف و مسئولیت اجتماعی گفت: از جمله این کارکردها می توان به افزایش مشارکت اجتماعی، تحقق عدالت اجتماعی، همبستگی اجتماعی، نشاط اجتماعی، ترویج اخلاق اجتماعی و مهربانی اجتماعی اشاره کرد.


وی عنوان کرد: سازمان اوقاف باید استراتژی خود را در حوزه وقف اعلام کند، سوق دادن وقف در راستای ارتقای سلامت اجتماعی و برندسازی برای افراد و شرکت‌هایی که در حوزه فعالیت اجتماعی کار می کنند، در اختیار قرار دادن منابع وقف در جهت سلامت اجتماعی جامعه، فرهنگسازی و تعیین اولویت پژوهشی برای وقف و سلامت اجتماعی و مستندسازی و شفاف سازی منابع وقف و هزینه کرد آن باید در دستور کار این سازمان قرار گیرد. «محک» خیلی خوب در این زمینه فعالیت می کند. نکته دیگر اینکه سازمان اوقاف می تواند معرف خوبی برای شرکت‌هایی باشد که در این زمینه فعالیت می کنند.
موسوی چلک تصریح کرد: نظام راهبر در حوزه مسئولیت اجتماعی نداریم. نیازمند نظام دیده بانی هستیم تا وقف را متناسب با زیست بوم جهت دهیم و نظارت و نظام مند کردن خدمات وقف در حوزه اجتماعی باید مورد توجه قرار گیرد.
وی در پاسخ به این سوال که در چه حوزه هایی نیازمند وقف هستیم؟ گفت: حوزه آموزش و سلامت اجتماعی در زمینه وقف دارای اولویت هستند. امروز مسائل اجتماعی جدی است. اعتیاد، بیکاری، طلاق، حاشیه نشینی و مفاسد اقتصادی از آسیب‌های اجتماعی است. باید منابع وقف را به سمت آموزش، سلامت و پژوهش ببریم. برخی افراد نیاز ویژه دارند مانند زنان سرپرست خانوار، پناهندگان، زلزله زدگان ، کودکان کار و … بر اساس آخرین آمار، بیش از ۹۰۰ هزار نفر کودک بازمانده از تحصیل داریم امروز ظرفیت آستان قدس، بنیاد برکت و … را داریم که باید از آنها کمک بگیریم. حوزه مدیریت شهری نیز می تواند در این زمینه ورود جدی داشته باشد.